На традиционния форум “30 под 30″ на Forbes България бе оценен и талантливия варненец Иван Тенчев. Той е един от тридесетте избрани на форума „30 под 30“ на Forbes България, който се проведе на 18 септември. Събитието събра на едно място новия клас млади, успели българи, селектирани от десетчленно жури, избраниците от миналогодшния клас „30 под 30“, някои от най-изтъкнатите бизнес лидери в момента, както и членове на Европейската селекция „30 под 30“ на Forbes.

Форумът стартира с две паралелни работилници. Христо Христов, изпълнителен директор на Net Info, сподели своя опит и визия за развитието на дигиталния бизнес, а доц. д-р Емилия Занкина, зам.-ректор на Американски университет в България, говори за лидерството и процеса на оформяне на лидери в личен и професионален план. Щафетата в семинарната част пое Андрю Фърст, съосновател и главен технолог на Leanplum, който акцентира върху значението на корпоративната култура.

Втората част от програмата беше посветена на личните истории за успех. Калоян Куманов, съдружник в групата компании за дигитално земеделие НИК, сподели за начина, по който компанията революционализира земеделието в България и Румъния. Мирослав Джоканов разказа как платформата му shkolo.bg преобразява силно доминираното от държавата образование в страната. Съоснователката на Jamba, Ива Цолова, описа как помага на десетки хора с увреждания да намерят работа. Мина Яф, основател на неправителствената организация Women Refugee Route, разказа за предизвикателствата пред дефинирането и защитаването на правата на жените бежанци, а основателят на първата онлайн платформа за групово пазаруване в Македония grouper.mk Нина Ангеловска сподели как се създава пазар за дигитална търговия в условията на изключително ниско търсене и предлагане.

Следващата част от събитието беше запазена за един от най-успешните съвременни български артисти – Камен Донев. В живо интервю на сцената на форум “30 под 30″, с него разговаря Лидия Делирадева, редактор култура и лайфстайл във Forbes България.

Събитието приключи с официалното обявяване на новия клас „30 под 30“. – младите, успешни българи, променящи средата, в която живеем.

Форум „30 под 30“ се проведе с генералното партньорство на A1 и с подкрепата на Bocconi, Opel и Domaine Boyar.

Тази статия е първоначално публикувана във varnahot